Jednoduchý recept

Zapečené bramborové noky s gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14149
Kategorie: Brambory

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Hrušky
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Jíška instantní
125 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Gorgonzola
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
26% Sacharidy 94 g
6% Tuky 4 g
60% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Zapečené bramborové noky s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Smícháme je s moukou a solí a z těsta vykrajujeme válečky silné asi 1cm. Nakrájíme je na malé špalíčky a necháme 15 minut stát. Noky vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.

2

Sýr nakrájíme na kostky, 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme přejít varem a zahustíme jíškou.

3

Omyté ovoce nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.

4

Ovoce, noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept