Jednoduchý recept

Mrkvový koláč s gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14152

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Mrkev kořen
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
150 ml Smetana 12% (konzumní)
125 g Sýr Gorgonzola
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 785 kcal
Kilojoule 3 285kJ
17% Sacharidy 62 g
398% Tuky 298 g
37% Sodík 731 mg
43% Bílkoviny 24 g

Mrkvový koláč s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Z mouky, studeného másla, 1 vejce a špetky soli rychle vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Mrkev oloupeme a podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 minuty, zchladíme a necháme okapat.

3

Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme.

4

Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm. Na těsto hvězdicovitě rozložíme mrkev a zalijeme připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky a koláč pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení ozdobíme lístky tymiánu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept