Jednoduchý recept

Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14153
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
125 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
125 g Sýr Gouda 45%
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový
750 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 956kJ
10% Sacharidy 35 g
40% Tuky 30 g
39% Sodík 770 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat.

2

Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

3

Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia.

4

Pokrm podáváme posypaný lístky petržele.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept