Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14153 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
125 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Gouda 45% |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
750 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 707,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Ovesné vločky, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat. |
2 | Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
3 | Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia. |
4 | Pokrm podáváme posypaný lístky petržele. |