Jednoduchý recept

Zelná polévka s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14154

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
55% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Zelná polévka s jablky postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí překrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na rozehřátém oleji, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut.

2

Polévku osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme kmínem. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme do polévky. Jen krátce povaříme.

3

Polévku rozdělíme do 4 nahřáých talířů a ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept