Jednoduchý recept

Okouník se smetanovou kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14155
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Kapusta hlávková
600 g Okouník mořský
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 647kJ
8% Sacharidy 29 g
21% Tuky 16 g
27% Sodík 531 mg
68% Bílkoviny 38 g

Okouník se smetanovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kapustu rozpůlíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme 5 minut pod bodem varu. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

2

Porce okouníka omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut po obou stranách. Maso opepříme a rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept