Okouník se smetanovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník se smetanovou kapustou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kapusta hlávková |
600 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 304,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapusta hlávková, Okouník mořský, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouník se smetanovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kapustu rozpůlíme, vnitřní listy uvolníme od košťálu, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a vaříme 5 minut pod bodem varu. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. |
2 | Porce okouníka omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Opékáme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 5 minut po obou stranách. Maso opepříme a rozdělíme na talíře se smetanovou kapustou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší.