Slávky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
140 g | Mrkev kořen |
2000 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 152,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Mušle slávky, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Slávky omyjeme pod studenou vodou kartáčem. Zeleninu očistíme, pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na čtvrtky. |
2 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a povaříme 5 minut. |
3 | Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou tak dlouho, až se otevřou. Občas hrncem potřeseme. |
4 | Slávky podáváme v nádobě, ve které jsme je vařili. |