Tykvové noky se šalvějovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové noky se šalvějovým máslem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14158 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tykev |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 358,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tykev, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvové noky se šalvějovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Dužinu z tykve nakrájíme na kostky, vložíme do vymazané formy a pokapeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
2 | Tykev rozmačkáme vidličkou, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválíme válečky asi 1cm silné, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3cm a vytvarujeme do oválných noků. Každý lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vaříme v osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut. |
3 | Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a osmahneme na másle. Scezené a okapané noky rozdělíme na talíře se šalvějovým máslem a podle chuti opepříme. |