Koláč s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s nivou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
240 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 287,6mg |
Draslík | 583,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s nivou postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme 200 g másla a rozmícháme je s vínem, moukou a špetkou soli. Vypracujeme těsto a uložíme je na 30 minut do chladničky. |
2 | Oloupané šalotky nakrájíme na plátky. Na zbylém másle je opékáme 10 minut a necháme vychladnout. |
3 | V zakysané smetaně rozšleháme vejce a vmícháme na kostky nakrájenou nivu. Přidáme šalotky, osolíme a opepříme. |
4 | Větší koláčovou formu vymažeme máslem, vyložíme těstem a vytvarujeme okraj. Na těsto rozprostřeme sýrovou směs se šalotkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. |