Kapr s kysaným zelím a pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s kysaným zelím a pomeranči
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14162 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Kapr obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
250 ml | Pomerančová šťáva |
100 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 812,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kapr obecný, Nové koření celé, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Šalotka, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s kysaným zelím a pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Oloupané šalotky nakrájíme na čtvrtky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle v kastrolu. Přidáme kysané zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. Nakonec k zelí přimícháme dílky oloupaných pomerančů. |
2 | Omyté porce kapra rozložíme na zelí a dusíme pod pokličkou dalších 15 minut. |
3 | Porce kapra a zelí s pomeranči upravíme na talíře. |
Poznámka
Ozdobíme lístky kerblíku.