Jednoduchý recept

Lilky s ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14164
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Cibulka jarní
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 020kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 611 mg
21% Bílkoviny 12 g

Lilky s ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm. Posypeme je solí a necháme stát 20 minut.

2

Ocet rozmícháme s pepřem a 2 lžícemi oleje. Vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku a jemně nasekaný sardelový řez. Zálivku osolíme.

3

Plátky lilků osušíme a opečeme na pánvi na 4 lžících oleje dozlatova.

4

Lilky upravíme na talíře a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem. Pokapeme zálivkou a ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Podáváme s pečivem nebo s bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept