Lilky s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s ovčím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14164 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Sardelové řezy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 382,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Lilek, Ocet vinný, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm. Posypeme je solí a necháme stát 20 minut. |
2 | Ocet rozmícháme s pepřem a 2 lžícemi oleje. Vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku a jemně nasekaný sardelový řez. Zálivku osolíme. |
3 | Plátky lilků osušíme a opečeme na pánvi na 4 lžících oleje dozlatova. |
4 | Lilky upravíme na talíře a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem. Pokapeme zálivkou a ozdobíme lístky bazalky. |
Poznámka
Podáváme s pečivem nebo s bagetou.