Zapečené těstoviny s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14165 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny čtyřvaječné |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 313,4mg |
Draslík | 542,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Sýr Parmezán, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Přidáme pórek a krátce osmahneme. |
3 | Žloutky vmícháme do tvarohu se zakysanou smetanou a trochou soli. Směs promícháme s vařenými těstovinami, pórkem a okapaným hráškem. |
4 | Těstovinami naplníme vymazanou zapékací mísu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Hotový pokrm ozdobíme snítkou petrželky. |