Kuřecí řízečky s tatarkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízečky s tatarkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 šálek | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 177,8mg |
Draslík | 777,5mg |
Vláknina | 889,8mg |
Vitamín A | 60,5mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízečky s tatarkou postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme je do pekáče a naskládáme na ně kuřecí řízky. |
2 | Zalijeme je tatarskou omáčkou a dáme plátky eidamu. |
3 | Pekáč přikryjeme a dáme péct na 250 stupňů. |
4 | Před koncem pečení sundáme poklici. |