Žampiony se slaninovými medailonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony se slaninovými medailonky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14173 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
5 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 74,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 745,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiony se slaninovými medailonky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme a nakrájíme na 8 plátků. Každý ovineme plátkem anglické slaniny a svážeme nití dokulata. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a medailonky na něm opékáme po každé straně 1 minutu. Potom je osolíme, opepříme, vyjmeme a necháme na teplém místě. |
3 | Očištěné, rozpůlené žampiony a nadrobno nakrájené cibulky opékáme ve výpeku asi 5 minut. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Navrch položíme medailonky a dusíme pod pokličkou 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem nebo bagetou.