Bramborové placky s hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové placky s hermelínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14175 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1000 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
120 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 66,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové placky s hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nastrouháme. Vmícháme oloupaný, nasekaný česnek, sůl a pepř. |
2 | Asi 1/4 těsta rozprostřeme na pánev na část rozehřátého másla a placku opékáme 10 minut dozlatova. Potom ji obrátíme, přidáme trochu másla a placku dopékáme asi 5 minut po druhé straně. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 placky. |
3 | Každou placku poklademe plátky omytých rajčat, dílky hermelínu a čerstvou bazalkou. |