Recept

Karbanátky s cibulovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 14176
Kategorie: Karbanátky z mletého masa

Ingredience

4 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Víno červené
150 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 325kJ
5% Sacharidy 19 g
56% Tuky 42 g
18% Sodík 351 mg
33% Bílkoviny 19 g

Karbanátky s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žemli namočíme do vody a vymačkáme. 1 oloupanou cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět na lžíci másla. Žemli i cibuli promícháme s mletým masem, přidáme vejce, papriku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky.

2

Zbylé cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na lžíci másla. Přilijeme vývar, víno a povaříme 10 minut.

3

Karbanátky smažíme na lžíci másla a lžíci oleje asi 8 minut po obou stranách. Omáčku osolíme, opepříme a podáváme ke karbanátkům.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept