Recept

Rajčata s houbovým rizotem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14177

Ingredience

1 ks Bujón natur zeleninový
100 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata
125 g Rýže loupaná
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 15 g
11% Sodík 214 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rajčata s houbovým rizotem postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na kolečka nakrájené cibulky a očištěné, na kostičky nakrájené žampiony spolu s rýží osmahneme na másle. Přilijeme 300ml vody, uvedeme do varu a přidáme kostku bujónu. Dusíme asi 20 minut.

2

Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostky, smícháme s 1/3 rizota a vložíme do zapékací mísy. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme.

3

Do zbylého rizota vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Urovnáme je do mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept