Rajčata s houbovým rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s houbovým rizotem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14177 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Bujón natur zeleninový |
100 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata |
125 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 29,5mg |
Draslík | 632,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur zeleninový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s houbovým rizotem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kolečka nakrájené cibulky a očištěné, na kostičky nakrájené žampiony spolu s rýží osmahneme na másle. Přilijeme 300ml vody, uvedeme do varu a přidáme kostku bujónu. Dusíme asi 20 minut. |
2 | Rajčata omyjeme, seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kostky, smícháme s 1/3 rizota a vložíme do zapékací mísy. Rajčata uvnitř osolíme a opepříme. |
3 | Do zbylého rizota vmícháme nastrouhaný sýr a směsí naplníme rajčata. Urovnáme je do mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |