Jednoduchý recept

Saltimbocca na víně a šalvěji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14178

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
150 ml Víno bílé
1 ks Šalvěj čerstvá
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
0% Sacharidy 1 g
14% Tuky 11 g
18% Sodík 365 mg
58% Bílkoviny 33 g

Saltimbocca na víně a šalvěji postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, omyjeme je, osušíme a mírně naklepeme.

2

Na pánvi rozpálíme máslo s olivovým olejem, vmícháme omyté šalvějové lístky a krátce je osmahneme. Vyjmeme a necháme okapat.

3

Připravené řízky poklademe plátky parmské šunky a lístky šalvěje. Obojí k masu připíchneme párátky. Maso po obou stranách zprudka opečeme, osolíme, opepříme a vyjmeme.

4

Do výpeku přilijeme víno a šťávu necháme chvíli povařit. Potom ji osolíme a opepříme.

5

Řízky upravíme po dvou na talíře a podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept