Kuře s vůní koňaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s vůní koňaku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1200 g | Kuře |
20 ml | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
125 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 246,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 420,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kuře, Olivy nakládané, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s vůní koňaku postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. |
2 | V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře a opečeme je po všech stranách. Přidáme oloupané brambory, očištěné žampiony, olivy a oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata. Přilijeme koňak a pod poklicí pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
3 | Zeleninu před podáváním osolíme a opepříme. |