Pórkové koláčky s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkové koláčky s gorgonzolou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14184 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Listové těsto |
50 g | Mandle plátky |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gorgonzola |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 180,8mg |
Draslík | 271,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkové koláčky s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout. |
2 | Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme. |
3 | Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem. |
4 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé. |