Recept

Pórkové koláčky s gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14184
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Listové těsto
50 g Mandle plátky
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gorgonzola
2 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 247kJ
9% Sacharidy 33 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 558 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pórkové koláčky s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Za stálého míchání je opékáme asi 5 minut na másle a potom necháme vychladnout.

2

Zakysanou smetanu smícháme s vejci a nasekanou petrželkou, přidáme mandle a směs osolíme a opepříme.

3

Listové těsto rozválíme na plát a rozdělíme je do 4 formiček (průměr asi 10cm) vypláchnutých studenou vodou. Okraje těsta odřízneme. Formičky naplníme připraveným pórkem a vaječným krémem. Povrch posypeme rozdrobeným sýrem.

4

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150 stupňů Celsia asi 30 minut. Podáváme částečně vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept