Broskvový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový krém
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14186 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
50 g | Čokoláda hořká |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Jogurt bílý |
850 ml | Kompot broskvový |
1 ks | Máta |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 plátek | Želatina |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 394,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 178,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Jogurt bílý, Máta, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kompot broskvový, Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový krém postup přípravy receptu:
1 | Broskve i s nálevem rozmixujeme na kaši, vložíme do mísy. Přidáme jogurt, žervé, citronovou šťávu i kůru, cukr a vanilkový cukr, vše promícháme. |
2 | Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme. Za stálého míchání ji tenkým pramínkem zapracujeme do krému. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne želírovat. |
3 | Smetanu do tuha ušleháme a vmícháme do tuhnoucího krému. Krém rozdělíme do 4 skleněných pohárů, chladíme asi 60 minut. |
4 | Před podáváním dezert ozdobíme hoblinkami čokolády a lístky máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.