Recept

Rajčata a brambory zapékané se šalvějí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14187

Ingredience

250 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
125 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 904kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 10 g
31% Sodík 614 mg
20% Bílkoviny 11 g

Rajčata a brambory zapékané se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka.

2

Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji.

3

Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept