Rajčata a brambory zapékané se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata a brambory zapékané se šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14187 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 35,6mg |
Draslík | 665,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata a brambory zapékané se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Omytá rajčata pokrájíme na plátky a oloupanou cibuli na kolečka. |
2 | Lístky šalvěje krátce opečeme na rozehřátém oleji. |
3 | Do vymazané zapékací mísy střídavě skládáme brambory, cibuli a rajčata. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Na povrch rovnoměrně rozdělíme šalvěj a sýr, nakrájený na tenké plátky. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, až se sýr roztaví. |
Poznámka
Servírujeme teplé.