Špagety s tuňákovo-rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s tuňákovo-rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14189 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
6 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
375 ml | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tuňák v oleji |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 973,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s tuňákovo-rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata, lístky oregana a podusíme asi 5 minut. Potom přidáme hrášek a dusíme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. |
2 | Z tuňáka slijeme olej, maso vidličkou rozmělníme na kusy a prohřejeme v omáčce. |
3 | Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.