Recept

Telecí řízky s mátovou omáčkou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14190
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Máta
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 281 mg
48% Bílkoviny 27 g

Telecí řízky s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je a mírně naklepeme. Maso obalíme v hladké mouce.

2

Rozehřejeme máslo a řízky na něm opékáme z každé strany asi 2 minuty. Potom je osolíme, opepříme a pod pokličkou uchováme v horké troubě.

3

Do pánve vložíme omyté, na nudličky pokrájené lístky máty a omytá, rozpůlená rajčata. Krátce podusíme, přilijeme víno a citronovou šťávu, zvolna vaříme asi 3 minuty.

4

Řízky s omáčkou upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s vařenými bramborami nebo s opečenou bagetou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept