Recept

Chlebová polévka se sněhovými noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14201

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
30 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
750 ml Vývar slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
9% Sacharidy 32 g
4% Tuky 3 g
45% Sodík 893 mg
18% Bílkoviny 10 g

Chlebová polévka se sněhovými noky postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.

2

Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.

3

Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept