Chlebová polévka se sněhovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka se sněhovými noky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14201 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
750 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 262,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Sýr Ementál (Primátor), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka se sněhovými noky postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut. |
2 | Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty. |
3 | Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.