Recept

Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14202
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brokolice
2 stroužek Česnek
4 ks Cibule
8 ks Jehněčí kotlety
2 kávová lžička Jíška instantní
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 358kJ
6% Sacharidy 21 g
40% Tuky 30 g
18% Sodík 370 mg
74% Bílkoviny 42 g

Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.

2

Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut.

3

Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme.

4

Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept