Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
8 ks | Jehněčí kotlety |
2 kávová lžička | Jíška instantní |
1 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jíška instantní, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut. |
3 | Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme. |
4 | Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.