Recept

Vepřová panenka s kiwi a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14203

Ingredience

2 ks Kiwi
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová panenka
100 ml Víno portské
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 810kJ
7% Sacharidy 23 g
18% Tuky 13 g
34% Sodík 684 mg
89% Bílkoviny 50 g

Vepřová panenka s kiwi a sýrem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 3 cm. Osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Opékáme je z jedné strany 2 minuty do zlatova.

2

Potom maso obrátíme, obložíme plátkem oloupaného kiwi a plátkem sýra. Chvíli opékáme, po 3 minutách zalijeme portským vínem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se sýr neroztaví.

3

Plátky panenky upravíme na talíře s omáčkou z portského. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept