Křehké sýrové pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké sýrové pečivo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14204 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 197,6mg |
Draslík | 51,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké sýrové pečivo postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme a do mísy odvážíme 200 g. Přidáme mouku, sůl, mletou papriku, studené máslo pokrájené na jemné vločky, vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minut. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný 1 cm, rádýlkem krájíme proužky dlouhé 12 cm a široké 1,5 cm, zakroutíme je. Necháme asi 30 minut chladit. |
3 | Potom spirálky těsta potřeme rozšlehaným žloutkem. Několik jich posypeme zbylým sýrem, několik solí a kmínem, zbylé mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme studené. Na posypání použijeme hrubou sůl.