Králičí ragú s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí ragú s cibulí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1200 g | Králičí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Pomerančová šťáva |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Králičí maso, Pomerančová šťáva, Rajčata, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí ragú s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očištěného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce opékáme na lžíci oleje asi 5 minut, vyjmeme je a vložíme do vymazaného pekáče. |
2 | Do výpeku přidáme lžíci oleje, opečeme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a neoloupaný česnek. Vmícháme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata a krátce podusíme. Přidáme koření, pomerančovou šťávu, povaříme a osolíme. Směsí přelijeme porce králíka. |
3 | Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu, potom podle chuti přisolíme a ochutíme. |
4 | Ragú podáváme s čerstvou bagetou, posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.