Lilkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkový krém
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14210 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
150 g | Jogurt bílý |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 399,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Feferony, Jogurt bílý, Lilek, Máta, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilkový krém postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
2 | Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme. |
3 | Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu. |
4 | Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou. |
Poznámka
Servírujeme studené.