Recept

Vanilková zmrzlina s bezé

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14214
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr vanilka
1 ks Jablka
500 ml Mléko polotučné
80 g Pšeničná krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
500 ml Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 765kJ
29% Sacharidy 103 g
27% Tuky 21 g
9% Sodík 175 mg
31% Bílkoviny 17 g

Vanilková zmrzlina s bezé postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko.

2

Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka.

3

Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici.

4

Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept