Vanilková zmrzlina s bezé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková zmrzlina s bezé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14214 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr vanilka |
1 ks | Jablka |
500 ml | Mléko polotučné |
80 g | Pšeničná krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 252,6mg |
Draslík | 385,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková zmrzlina s bezé postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Vmícháme ji do mléka spolu s citronovou kůrou a povaříme. Vsypeme krupici, ještě krátce povaříme a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutky a oloupané, jemně nastrouhané jablko. |
2 | Plech opláchneme studenou vodou, rozprostřeme na něj asi 1 cm vysokou vrstvu krupicové kaše a necháme vychladnout. Potom z placky vykrojíme 4 kolečka. |
3 | Z bílků ušleháme sníh a postupně do něj přisypáváme cukr. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku, na každou placku dáme velký kopeček vanilkové zmrzliny, navrch nastříkáme sněhovou čepici. |
4 | Dezert zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 4 minuty a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.