Palačinkové závitky s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinkové závitky s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 14218 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
6 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 370,1mg |
Draslík | 425,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 138,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinkové závitky s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozložíme na plech vyložený alobalem a pečeme je v troubě při 220 stupních Celsia asi 20 minut. Potom papriky vložíme do zmrazovacího sáčku, po 10 minutách stáhneme slupku. Lusky rozpůlíme a zbavíme semen. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. |
3 | Rozmícháme vejce, mléko, sůl a pepř. Na 2 lžících másla postupně usmažíme 4 tenké palačinky. Na alobalu je složíme do obdélníku, poklademe paprikami,posypeme mletou paprikou, cibulí, osolíme a opepříme. Palačinky na alobalu pevně svineme, šikmo nakrájíme a podáváme ozdobené lístky petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.