Recept

Římský salát s Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14219
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Bageta
0,3 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej salátový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Salát římský
1 ks Šalotka
0,3 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Parmezán
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
9% Sacharidy 31 g
25% Tuky 19 g
44% Sodík 885 mg
35% Bílkoviny 20 g

Římský salát s Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut do křupava.

2

Salát omyjeme, osušíme a hlávky podélně rozpůlíme a pokrájíme na proužky asi 3cm široké.

3

Promícháme ocet, hořčici, zakysanou smetanu, sůl, pepř a cukr. Nakonec zašleháme olej a vmícháme oloupanou, nadrobno rozsekanou šalotku. Salát vložíme do mísy a zlehka vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme sýr a posypeme jej kostičkami opečené bagety.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept