Recept

Zapečené brambory s vepřovými žebírky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14221

Ingredience

1000 g Brambory
250 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová žebra
600 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 896kJ
7% Sacharidy 26 g
70% Tuky 53 g
16% Sodík 326 mg
52% Bílkoviny 29 g

Zapečené brambory s vepřovými žebírky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je ve vrstvách do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme.

2

Zakysanou smetanu promícháme s mlékem a nalijeme na brambory. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, ze všech stran do nich vetřeme sůl a pepř. Maso poklademe na brambory a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

3

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept