Pikantní kuřecí prsa s avokádovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí prsa s avokádovým krémem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Feferony |
100 g | Jogurt bílý |
400 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 718,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Citronová šťáva, Feferony, Jogurt bílý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí prsa s avokádovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém oleji opečeme omyté, na nudličky nakrájené kuřecí maso, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a vše krátce podusíme. Přimícháme zeleninu a opékáme asi 2 minuty, až se rozmrazí. Podlijeme vývarem, vmícháme rajčatový protlak, feferonku, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 5 minut. |
2 | Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a rozmělníme s citronovou šťávou. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme. Upravíme na talíře vedle kuřecího masa, ze kterého jsme vyjmuli feferonku. Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.