Krůtí řízky plněné sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky plněné sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14228 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
300 g | Fazolky mražené |
2 polévková lžíce | Kerblík |
500 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 745,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Fazolky mražené, Kerblík, Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky plněné sýrem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na řízky. Osušíme je, po straně do nich nařízneme kapsu. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Lučinu našleháme, ochutíme na nudličky nakrájenými lístky bazalky a rozdrceným pepřem. Připraveným krémem naplníme řízky. Opékáme je na rozehřátém oleji v pánvi po obou stranách asi 2 minuty. |
3 | Oloupanou mrkev rozkrájíme na špalíčky a fazolky necháme rozmrazit. Máslo zahřejeme s vývarem, vložíme zeleninu a vaříme do měkka. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
4 | Zeleninu se řízky upravíme na talíře a posypeme lístky kerblíku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.