Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 14229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 ks | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
2 ks | Sardelové řezy |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 564,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Pažitka, Pepř bílý, Sardelové řezy, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, sardelové řezy omyjeme a pokrájíme na kousky. Cibuli, sardelové řezy, hořčici, špetku pepře a olej rozmixujeme. Přidáme rozkrájenou pažitku, špetku tymiánu, zamícháme a marinádou potřeme kuřecí stehna po všech stranách. Necháme asi 3 hodiny odležet. |
2 | Připravená stehna pečeme na pánvi asi 12 minut po každé straně. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |
Poznámka
Servírujeme teplé.