Piškotový koláč z celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový koláč z celozrnné mouky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1423 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
500 g | Meruňky |
120 g | Mouka pšeničná celozrnná |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 160,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový koláč z celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme tuhý sníh z bílků a části cukru, vmícháme žloutky a zbytek cukru. |
2 | Hutnější těsto podsypeme moukou a vytvoříme kompaktní celek. |
3 | Dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem dle vlastního výběru a upečeme. |
Poznámka
Množství ovoce si určíme sami, dle chuti.