Recept

Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14230

Ingredience

1000 g Dýně
1 kávová lžička Kari koření
600 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový jedlý
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 635kJ
21% Sacharidy 75 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 434 mg
75% Bílkoviny 42 g

Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.

2

Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.

3

Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.

4

Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept