Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14232
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
80 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
250 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,194 kcal
Kilojoule 4 994kJ
12% Sacharidy 44 g
127% Tuky 95 g
42% Sodík 849 mg
72% Bílkoviny 40 g

Krokety z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Omyté maso uvaříme doměkka v osolené vodě.

2

Z 10 g mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou mléka a vývaru z masa a připravíme hustý bešamel.

3

Do mixéru nalijeme trochu mléka, přidáme prochladlé maso nakrájené na kousky, bešamel, 1 vejce, cibuli, sůl, pepř a muškát. Vše mixujeme asi 2 minuty.

4

Směs dáme do mísy a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvarujeme malé krokety, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a rychle smažíme na oleji.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept