Zálivka salátová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zálivka salátová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14240 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 hrst | Cibule - nať |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 70,5mg |
Vláknina | 714,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule - nať, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zálivka salátová postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo a spolu s natí a řeřichou jemně nasekáme. |
2 | Olej, ocet, hořčici, jemně nakrájenou cibuli, pepř a sůl řádně rozšleháme a poté přidáme nasekané vejce, řeřichu a nať. |