Jednoduchý recept

Mléčná rýže stracciatella

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 14242
Kategorie: Rýže

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
80 g Mandle
250 g Mango
20 g Máslo čerstvé
1,5 l Mléko polotučné
400 g Rýže předvařená (parboiled)
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 balení Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,144 kcal
Kilojoule 4 786kJ
40% Sacharidy 143 g
69% Tuky 51 g
1% Sodík 11 mg
49% Bílkoviny 28 g

Mléčná rýže stracciatella postup přípravy receptu:

1

Mléko s trochou vody a s cukrem svaříme v hrnci. Přidáme předvařenou rýži a vaříme doměkka. Po vychladnutí uložíme do chladničky asi na 45 minut.

2

Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem ušleháme dotuha. Šlehačku spolu s nastrouhanou čokoládou a nasucho opraženými, nasekanými mandlemi vmícháme do vychladlé rýže. Hmotou naplníme máslem vymazané sklenice, upěchujeme a vyklopíme na talíře.

3

Mango oloupeme a 3/4 množství rozmixujeme na pyré. Zbylé mango nakrájíme na kostky a vmícháme do pyré.

4

Mangovou omáčku nalijeme kolem rýže a pokrm ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept